Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Σωρεία αλλαγών στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις – Η βάση του «10» και οι συγχωνεύσεις τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ τροποποιούν άρδην το σκηνικό


Σωρεία ανατροπών και τροποποιήσεων αναμένεται να επιφέρει στους υποψήφιους των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων, τόσο η επαναφορά της βάσης του 10, όσο και οι συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολών ΑΕΙ/ΤΕΙ.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», οι προαναφερθείσες αλλαγές επίκειται να αποτελέσουν τροχοπέδη για 100.000 υποψηφίους, καθώς οι βάσεις αυτομάτως θα αυξηθούν κατά χιλιάδες μόριο.
Τέλος, κατά 30% αναμένεται να περικοπούν οι διαθέσιμες θέσεις στις στρατιωτικές σχολές, ενώ για φέτος, οι υποψήφιοι δεν θα έχουν δικαίωμα εισαγωγής στις αστυνομικές σχολές.

Προς κατάργηση 130 σχολές με μειωμένη απήχηση στους μαθητές - Εντείνονται οι διαβουλεύσεις για το σχέδιο "Αθηνά"


Περίπου 130 σχολές αναμένεται να αφαιρεθούν από το μηχανογραφικό των υποψήφιων φοιτητών το 2013, στα πλαίσια του προωθούμενοι σχεδίου «Αθηνάς» του υπουργείο Παιδείας.
Ειδικότερα, στο περιθώριο των καταργήσεων και συγχωνεύσεων σχολών και τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ, ο αρμόδιος υπουργός, Κ. Αρβανιτόπουλος προανήγγειλε το κλείσιμο 130 τμημάτων εξαιτίας της μικρής ή και μηδαμινής απήχησης τους στο υποψήφιο κοινό.