Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΗ


Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) ανακοίνωσε ότι έδωσε παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2009 σε δύο επιτυχημένεςμη επανδρωμένες διαστημικές αποστολές στον Αρη και την Αφροδίτη, τις αποστολές Mars Express και Venus Express, αντίστοιχα, καθώς και στη δορυφορική εξερεύνηση του μαγνητικού πεδίου της Γης (αποστολή Cluster).
Και οι τρεις αποστολές έχουν μέχρι σήμερα μεταδώσει πληθώρα στοιχείων για τους δύο πιο γειτονικούς μας πλανήτες αλλά και τη Γη. Οι αποστολές Mars Express και Cluster είχαν μέχρι τώρα παραταθεί άλλες δύο φορές, ενώ το Venus Express μια φορά.
Το Mars Express ξεκίνησε την αποστολή του το 2003 και έχει από τότε παράγει «ένα θησαυρό αποκαλύψεων», σύμφωνα με την ESA. Οι μετρήσεις με το ραντάρ της συσκευής αποκάλυψαν τεράστιων ποσοτήτων πάγου κάτω από το έδαφος του πλανήτη, καθώς και εντυπωσιακές εικόνες της επιφάνειας του Αρη από μια τρισδιάστατη κάμερα.
Το Venus Express εκτοξεύτηκε το 2005 και χαρτογραφεί την καυτή και τοξική ατμόσφαιρα της Αφροδίτης, στέλνοντας στοιχεία που, εκτός των άλλων, μπορεί να συμβάλουν στην καλύτερη εξήγηση των μηχανισμών της ανόδου της θερμοκρασίας στο δικό μας πλανήτη.
Τέλος, η αποστολή Cluster, που ξεκίνησε το 2000, αποτελείται από τέσσερις δορυφόρους, που χαρτογραφούν από κοινού το γήινο μαγνητικό πεδίο που περιβάλλει τη Γη και την προστατεύει από τα φορτισμένα σωματίδια των ηλιακών ανέμων.

ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΙΝΗΤΟ

Το νέο φιλικό προς το περιβάλλον Samsung Eco Ε200 από τα 400 καταστήματα WIND σε όλη την Ελλάδα. Τα 400 καταστήματα WIND δίνουν την ευκαιρία σε όλους τους καταναλωτές σε όποιο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και αν ανήκουν να ανακαλύψουν τις δυνατότητες της νέας eco – friendly συσκευής Samsung Eco E200. Η συγκεκριμένη συσκευή προσφέρεται από τα καταστήματα σε όλους τους καταναλωτές σε ιδιαίτερα ελκυστική τιμή λιανικής μόλις 113 Ευρώ. Το Samsung Eco E200 είναι το πρώτο κινητό τηλέφωνο, το περίβλημα του οποίου είναι κατασκευασμένο από «βιοπλαστικό» , δηλαδή από υλικό φιλικό προς το περιβάλλον, βασισμένο σε στοιχεία φυτικής προέλευσης, όπως είναι το καλαμπόκι ενώ η συσκευασία του είναι κατασκευασμένη από ανακυκλώσιμο χάρτινο κουτί, χωρίς επίχρισμα! Ένας τόνος βιο-πλαστικού που χρησιμοποιείται στο Samsung ECO E200 μπορεί να μειώσει κατά 2,16 τόνους το CO2 σε σχέση με τον Πολυάνθρακα που παράγει το ακάθαρτο πετρέλαιο.
Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι για την κατασκευή του έχει απαιτηθεί λιγότερη ενέργεια και έχουν εκλυθεί λιγότερες ποσότητες του άκρως επικίνδυνου διοξειδίου του άνθρακα. Το Samsung Eco E200, μπορεί να είναι κατασκευασμένο από καλαμπόκι , αυτό, όμως δεν σημαίνει ότι δεν ικανοποιεί τις ανάγκες για ένα σύγχρονο και high quality κινητό τηλέφωνο. Η ταυτότητά του το πιστοποιεί. Το πρώτο «πράσινο» κινητό είναι : - Tri – band GPRS / EDGE- Πολύ λεπτό (πάχος 9,9 χιλ.) και με βάρος μόλις 64 γραμ.- Έχει οθόνη 1,8’’ TFT, με 65.000 χρώματα και ανάλυση 176Χ220 pixel, για μεγάλη ευκρίνεια στις φωτογραφίες και video. Η μεγάλη οθόνη δίνει τη δυνατότητα για ανάγνωση SMS και mail μέχρι και σε 12 γραμμές . - Δυνατότητα επέκτασης της μνήμης του τηλεφώνου με κάρτα microSD.- Έχει ενσωματωμένη κάμερα 1,3 Megapixel με ψηφιακό zoom και δυνατότητα εγγραφής video. - Διαθέτει ραδιόφωνο ( FM ).- MP3 player.- Mε λειτουργία εκτός σύνδεσης. - Ασύρματη μεταφορά δεδομένων μέσω της τεχνολογίας Bluetooth 2.0 και σύνδεση με περιφερειακές συσκευές όπως εκτυπωτές, ακουστικά κλπ.- Ενσύρματη μεταφορά δεδομένων μέσω τεχνολογίας USB 2.0- Eύκολη περιήγηση στο internet μέσω τεχνολογίας WAP 2.0- Δυνατότητα για SOS message και Mobile tracker.